Newfren

Newfren werd eind jaren 50 in Turijn opgericht toen Alessandro Barbero, een groot liefhebber van de tweewielers, begon met het verzolen van remschoenen.

Alessandro Barbero was een creatief persoon die altijd op zoek was naar nieuwe ideeën om zijn klanten een efficiëntere service te bieden, dus ontdekte hij een revolutionaire nieuwe lijm die de productie van remschoenen voor altijd zou hebben veranderd. De lijm verving de klinknagels voor het bevestigen van het wrijvingsmateriaal op het gietstuk van de remschoenen en A. Barbero installeert het eerste lijmstation in Europa. Toen de eerste reeks Newfren-remblokken op de markt werd gebracht, begonnen Alessandro Barbero en zijn zoon Valter Barbero de Newfren-remschijfreeks te bestuderen, eerst van gietijzer en later van staal.

In de vroege jaren 2000 breidde Newfren zijn productiefaciliteit uit door te verhuizen van de stad Turijn naar het industriegebied van Cirie, dat tegenwoordig een oppervlakte van 10.000 vierkante meter beslaat. De zoon Valter Barbero zette het project van modernisering van de toeleveringsketen voort en introduceerde IT-systemen ter ondersteuning van de productie en goederenbehandeling. Aan de andere kant besluit Newfren een productievestiging te openen in Tunesië. Deze plant is alleen gewijd aan de productie. Het heeft een oppervlakte van 3.000 vierkante meter waar we de halffabrikaten assembleren die vanuit Turijn worden verzonden.

Creativiteit, betrouwbaarheid, hoge kwaliteit Made in Italy en een blik op de toekomst, zijn de kenmerken die het historische merk van de familie Barbero onderscheiden. Concurrerend zijn betekent tegenwoordig meer dan alleen de markt geven wat hij wil! Dit heeft Newfren scherp gehouden, met als gevolg een gestage verbetering van hun kwaliteitsnormen. Hierdoor is NEW FREN SRL nog steeds een wereldleider op de aftermarket voor motoronderdelen.

NEWFREN EN GDS ZIJN GECERTIFICEERD "ISO 9001:2015"

Voor vragen over Newfren producten: neem a.u.b. even contact met ons op via ons contactformulier We helpen U graag verder.

Bezig met laden...