Sprintfilter

Sprint Filter, opgericht in 1952, begon met de productie van innovatieve, hoogwaardige luchtfilters en inlaatsystemen, in samenwerking met de beste fabrikanten van toevoersystemen en topteams. Voortdurend onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe filterstoffen en inlaatsystemen vormen al meer dan 65 jaar de kern van de Sprint Filter-producten. Dankzij deze ervaring kan Sprint Filter aan alle soorten eisen voldoen; van een eenvoudig prestatiefilter dat de OEM-eenheid vervangt, tot volledige inlaatsystemen met koolstofvezel, glasvezel en kunststoffen. Filterelementen vervaardigd uit unieke microgekalibreerde polyesterweefsels zijn verwerkt in elk Sprint Filter-ontwerp.

In 2010 begon Sprint Filter met de modernisering van zijn productie-installaties en lanceerde het zijn motorfietslijn. Tegenwoordig is Sprint Filter de vertrouwde leverancier van meer dan 70% van de MotoGP-teams, evenals OEM-leverancier van verschillende modellen Ducati SuperSport-motorfietsen. In de afgelopen vijf jaar zijn de Sprint Filter-modellen P08, P037 en P08F1-85 de maatstaf geworden voor de aftermarket en de race-industrie.

In oktober 2018 heeft Sprint Filter de productie van luchtfilters en inlaten voor auto's geherstructureerd om hun productaanbod te vergroten om de meeste voertuigen op de weg te bevoorraden. Sinds 2018 is Sprint Filter de officiële enige leverancier van alle Honda Civic Type R TCR in het Wereldkampioenschap en in alle TCR National Series en vanaf 2019 hebben ook Alfa Romeo en een ander automerk de Sprint Filter KD1TCR gehomologeerd als enige inlaat voor hun racewagens .

Bezig met laden...